Camembert copt cu sos de ceapă caramelizatăBaked Camembert with Caramelized Onions

by Monica Lazăr on February 12, 2013

Baked Camembert with Caramelized Onions

Continui să descopăr gusturi minunate în preparatele cele mai simple. Ieri m-am delectat cu această brânză cu interior fin, interior ce devine și mai fin după 10 minute de stat în cuptor, numai bun de luat cu o bucățică de coajă de baghetă proaspătă. Delicios! Și pentru că orice aliment nobil merită cel puțin câteva rânduri de descriere, să vă spun câteva lucruri despre brânza Camembert.

Orașul Camembert a fost renumit pentru brânza sa încă din 1680. Dar în 1971, în mijlocul Revoliției Franceze, Marie Harel a încercat un nou tip delicios de brânză, numit mai tărziu după orașul în care a fost descoperită, asta după ce a fost degustată de Napoleon, care s-a arătat extrem de încântat. În prezent, brânza Camembert este cea mai faimoasă și populară brânză franțuzească.

Brânza Camembert este o brânză din lapte de vacă, cu interior cremos și o crustă fină de mucegai alb. Cel mai bun mod de a savura această brânză delicioasă este alături de o baghetă proaspătă și un pahar de vin roșu. Această brânză se potrivește, însă, și cu fructe și nuci, iar cel mai indicat este să fie consumată la temperatura camerei.

Baked Camembert with Caramelized Onions

Camembert copt cu sos de ceapă caramelizată

Brânză Camembert
1 ceapă
3 lg sos soia
2 lg vin roșu
1 lgț zahăr brun
sare, piper

  • Tocați ceapa și căliți-o în 2 linguri de ulei bine încins. Adăugați sare și piper.
  • Când începe să se rumenească ușor, după aproximativ 5 min, adăugați sosul de soia, vinul și zahărul brun. Lăsați la foc mic până sosul se inchide la culoare și se îngroașă ușor.
  • Scoateți brânza din ambalaj, crestați-o cu cuțitul pe partea superioară și înveliți-o în hărtie de copt. Coaceți brânza în cuptorul încins, timp de 10 minute la foc mediu spre mare. O puteți servi cu o baghetă proaspătă și un pahar de vin roșu și bineînțeles, o lingură generoasă de sos de ceapă caramelizată!

Baked Camembert with Caramelized Onions

Baked Camembert with Caramelized Onions

I`m continuously discovering the great taste of the simple meals like this baked Camembert with caramelized onions. Yesterday I enjoyed this delicious soft and creamy cheese, which becomes softer after 10 minutes in the oven, perfect with a piece of fresh baguette. Just delicious! And because any noble food deserves at least a few lines of description, let me say you a few things about Camembert cheese.

Camembert city was famous for its cheese since 1680. But in 1971, during the French Revolution, Marie Harel tried a new delicious cheese recipe, called later after the city where it was discovered, after being tasted by Napoleon, who was extremely pleased. Today, Camembert is the most famous and popular French cheese.

Camembert is a soft, creamy cow’s milk cheese with a thin, edible crust. It`s ideal for spreading onto croissants and crackers, fruits or nuts. It is served with red wines and it reveals best it`s flavors at room temperature.

Baked Camembert with caramelized onions

Baked Camembert with Caramelized Onions

Camembert cheese
1 onion
3 tbsp soy sauce
2 tbsp red wine
1 tsp brown sugar
salt and pepper

  •   Chop the onion and fry it in 2 tablespoons of hot oil. Add salt and pepper.
  •   When the onion starts to brown, add the soy sauce, the wine and the brown sugar. Allow to simmer until sauce darkens and thickens slightly.
  •   Remove the cheese from the package, make some stripes on top and wrap it in baking paper. Bake it in hot oven for 10 minutes over medium to high heat. You can serve with fresh baguette and a glass of red wine and of course, a generous spoon of caramelized onion sauce!

Baked Camembert with Caramelized Onions

{ 5 comments… read them below or add one }

Diana February 12, 2013

Mie imi place branza camembert cu struguri verzi si crackers, pur si simplu o ador in combinatia asta! Dar reteta ta e de incercat categoric!
Pozele sunt minunate! Te pup cu drag :*

Reply

Monica Lazăr February 12, 2013

O sa incerc si combinatia de care zici tu. Trebuie sa fie foarte buna! :*

Reply

Diana February 16, 2013

Minunata reteta asta. Cu ceapa nu am incercat pana acum. Fac des camembert in crusta. Prezentarea de nota 10. Te pup.

Reply

Monica Lazăr February 16, 2013

Multumesc, Diana! :*

Reply

Magda Adina March 3, 2013

Asa cum am spus si pe FB , sustin si aici ca acestea sunt cele mai frumoase poze !!! :)
PS. De preparat doar imi imaginez ca e o nebunie !!!

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: