Marshmallow Brownies și un borcan de suc aromat!Marshmallow Brownies / Blood orange and pear juice

by Monica Lazăr on March 13, 2013

Marshmallow Brownies

Mi-a fost dor de voi! Asta pentru că a trecut mai multă vreme decât plănuiam eu de când nu am mai trecut pe aici. Zic să vă povestesc cum a fost și cum s-a făcut de o urâtă de infecție mi-a dat toate planurile frumosului final de săptămână peste cap!

Era vineri. Zi însorită și caldă. Eu, energică și cu grămada de idei de rețete în cap, la cumpărături. Caut, găsesc și aleg atent ingredientele pe care deja le vedeam preparate și imortalizate pe veci în blogosfera culinară și mă îndrept, entuziasmată, acasă. Întoarsă de la cumpărături, mă învăluie o ușoară oboseală, normală, zic eu, după plimbat, căutat și cumpărat. Îmi îngădui o întindere binemeritată a oaselor, preț de jumătate de oră, după care ar fi trebuit să sar din pat drept în fața cuptorului. Jumătatea de oră s-a transformat în 3 ore. Deja devenea dubios, dar nu m-am lăsat ușor doborâtă. Ce dacă era ora 9 seara și eu tot somnoroasă păream? M-am pus de am făcut Brownies cu promisiunea de a continua dezmățul culinar în dimineața următoare.

Marshmallow Brownies

Brownies-urile au ieșit minunat, cu tot cu starea mea dubioasă. Asta pentru că sunt extrem de ușor de făcut și nu durează mai mult de 30 de minute, cu tot cu copt. Le-am scos din cuptor, am așteptat să se răcească, le-am fotografiat cu drag și răbdare căci erau tare frumușele și delicate și așa s-a terminat ziua de vineri…și planurile mele mărețe pe weekendul acela. Ingredientele ce visau să devină măncăruri delicioase au rămas triste în frigider și eu am rămas zăcând în pat, cu o temperatură mult prea răzvrătită și o pereche de amigdale care au pus gând rău stomacului. Și așa am rămas eu sfărșitul de săptămână în pat, sub multe pături, cu mult văitat și câteva căni de ceai, dar cu vise mărețe la rețetele cărora sigur le va veni rândul, fără amenințări infecțioase!

Marshmallow Brownies

Marshmallow Brownies

150 gr unt

50-100 gr zahăr

1/2 lgț sare

3 ouă

120 gr făină

250 gr ciocolată min 50% cacao

extract de vanilie /2 lg  rom

1 pachet mare de marshmallows

fulgi de ciocolată

 • Aprindeți cuptorul și tapetați o tavă cu hărtie de copt.
 • Topiți ciocolata împreună cu untul și sarea, pe baie de abur. Alegeți un vas în care să puteți adăuga și mixa și ingredientele ce au rămas.
 • Adăugați zahărul peste ciocolata topită (luată de pe foc) și omogenizați…
 • …apoi, pe rând, ouăle, mixând după fiecare.
 • A mai rămas extractul de vanilie sau romul, după gust și făina, pe care o cerneți și o încorporați cu o spatulă.
 • Turnați compoziția în tavă, adăugați deasupra bucățile de marshmallow și coaceți negresa la 170 de grade C, timp de 20 de min.
 • Presărați fulgii de ciocolată și gata! Trebuie doar să vă pregătiți să mușcați dintr-o brownie ciocolatoasă, ușor fugdy, cu un strat pufos de marshmallows caramelizate, deci ultrafoartedelicios!

Blood orange and pear juice

Și pentru că un pahar cu suc de fructe nu strică niciodată, mai ales în perioadele acestea în care virozele se plimbă nestingherite printre noi, vă las și ceva aromat de băut, dar doar dacă promiteți să nu vă lăsați obișnuiți cu câte două bunătăți dintr-un click.

Suc de pere și portocale roșii

portocale roșii

pere

sirop de coajă de portocală

miere

cuișoare

scorțișoară

 • Curățați perele și le puneți la fiert în apă cu zahăr (cantitatea e după voia dumneavoastră), câteva cuișoare și jumătate de baton de scorțișoară.
 • Stoarceți portocalele roșii. Dați prin blender perele fierte, amestecați-le cu sucul de portocale, adăugați miere după gust și o lingură de sirop de coajă de portocală (opțional). Dacă adăugați câteva cuburi de gheață, veți obține o băutură răcoritoare și foarte aromată. Nici o problemă dacă nu găsiți portocale roșii! Din plasa de portocale roșii cumpărate, una singură a fost cu adevărat roșie în interior. Într-adevăr, gustul e mai intens și mai acrișor dar cu siguranță, ambele sunt la fel de sănătoase!

Iar asta vă doresc și vouă: Sănătate multă și mâncare gustoasă!

Blood orange and pear juice

Marshmallow Brownies

I missed you all! That’s because it passed more time than I was planning since I’ve been here. Just let me tell you how a bad tonsil infection messed up my week-end plans!

It was Friday, a sunny and warm day. I went shopping, full of energy and with some interesting recipes in my head. Seeking, finding and choosing carefully ingredients, imagining already the photographs that I was planning to take. Returned from shopping, I felt slightly tired, but that was kind of normal, I said to myself, after a day of work and shopping. I decided that I deserve a half an hour sleep and after that I will jump out of bed right in front of the oven. Half an hour turned into 3 hours and this was a little unusual for me.  That evening I managed to make this delicious Marshmallow Brownie and that was all I managed to prepare because Saturday and the days that fallowed I was stuck in bed with an ugly tonsil infection.

Marshmallow Brownies

Despite my not so good health condition, these brownies came out wonderful. This is because the recipe is extremely simple and it takes less than 30 minutes to prepare, including the time in the oven. Enjoy it! It’s “fatigue/cold/tonsils infection proof”!

Marshmallow Brownies

Marshmallow Brownies

3/4 cup  unsalted butter

9 oz. bittersweet chocolate

½ cups sugar

3 eggs

1 tbsp. vanilla extract / 2 tbsp rum

1 cup all-purpose flour

½ tsp. salt

chocolate flakes

1 package of marshmallows

 • Preheat the oven to 350˚ F. Line a pan with baking paper.
 • Combine the butter and chocolate and melt them in a bowl in Bain Marie.
 • Whisk or stir in the sugar, eggs and vanilla until incorporated.  Stir in the flour and salt until just combined.
 • Pour the brownie batter in the pan and put the marshmallows on top. Bake for 20 minutes.  That’s it! You just prepared a delicious fudgy brownie!

Blood orange and pear juice

And because a cup of fruit juice never hurts, especially during this period, I leave you also a flavored drink but only if you promise me not to get used with this 2 in 1 recipes posting.

Blood orange and pear juice

Blood oranges

pears

orange peel syrup

honey

cloves

cinnamon

 • Peel the pears and boil them with sugar (the amount is as you want), some cloves and half a stick of cinnamon.
 • Squeeze the blood oranges. Blend the poached pears, mix the puree with the orange juice, add honey and a spoonful of orange peel syrup (optional).
 • If you add a few ice cubes, you get a refreshing and flavorful drink. No problem if you cannot find blood oranges! The blood oranges that I purchased were not really so red inside so, any kind of oranges are fine.

I wish you all good health and lots of sweet Marshmallow Brownies along with a refreshing cup of Blood orange and pear juice! See you soon with a new and delicious recipe!

Blood orange and pear juice

{ 8 comments… read them below or add one }

Alina Vicu March 13, 2013

Wow! Aceste brownies arata demential!

Reply

Monica Lazăr March 13, 2013

Multumesc! :*

Reply

Diana March 13, 2013

Sper ca te simti mai bine draga mea! Prajituricile arata fantastic, reteta de suc e interesanta iar prezentarea e superba. Ca de obicei. Ce sa mai spun! Pupici, Monic ;)

Reply

Monica Lazăr March 13, 2013

Sunt aproape ca noua! :) Multumesc, Diana! :*

Reply

Andie March 13, 2013

Eu nu stiu cum faci, dar parca obiectele din fotografiile tale nu sunt puse acolo, parca leviteaza cu niste aripioare la destinatie. La Mirela am mai vazut delicatetea asta… Sunt fan, e clar.

Reply

Monica Lazăr March 13, 2013

Cand am citit “leviteaza” credeam ca e de rau. Dar am vazut referirea la Mirela si nu mai avea cum sa fie de rau. Imi plac mult pozele ei! Multumesc, Andie! :*

Reply

Purabi Naha March 15, 2013

This looks delicious! I am going to make these brownies soon!!

Reply

Rosie @ Blueberry Kitchen March 17, 2013

Your brownies look so delicious! Hope you’re feeling better now :)

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: