Un an în plus și o salată de mazăre și păstăi de fasole galbenăOne more year and a yellow bean pods and pea salad

by Monica Lazăr on January 27, 2013

Red tulips

A fost o săptămână plină și foarte frumoasă, săptămână care a avut ca apogeu ziua de vineri, zi în care m-am simțit minunat și asta pentru că mulți oameni frumoși mi-au facut urări frumoase.

Red tulips

Anul trecut mi-am dorit și am primit, ca și cadou, un aparat foto. Nu știu ce a fost în mintea mea în momentul în care mi-am exprimat o astfel de dorință, având în vedere că, până atunci, nu avusesem nici măcar un minim contact cu acest domeniu. Însă pot spune că, exceptând porcul meu drag (de Guineea, nu vă speriați) pe care l-am primit în urmă cu 4 ani (și care, din nefericire, nu mai este…), aparatul foto reprezintă cel mai frumos cadou primit. Și nu aparatul în sine ci tot ceea ce a adus el nou în viața mea: lucruri noi învățate, oameni noi care m-au impresionat și inspirat în tot procesul acesta și mai ales un mod excelent de a-mi manifesta latura creativă ce știam că zace în mine dar pe care, până acum, nu știam să o valorific.

Happy Birthday

Încep să mă simt din ce în ce mai bine și mai sigură făcând asta. Îmi place din ce în ce mai mult. Mă încântă și mă împlinește reacția simplă dar întotdeauna pozitivă, care urmează efortului meu.

Red tulips

Abia aștept să vă povestesc despre cum se desfășoară tot procesul acesta, de la ideea unei rețete până la poza finala, însă mai caut puțină încredere. Așa că, în timp ce las încrederea să crească precum un aluat dospit, vă prezint o rețetă simplă, ce trădează dorința mea din ce în ce mai mare de anotimp cald, bogat în rod hrănitor. O salată caldă cu mazăre și păstăi de fasole galbene, aromată cu usturoi, căci usturoiul este o companie plăcută boabelor de mazăre dar și cu mărar proaspăt, ca nici păstăile galbene să nu se simtă mai prejos. Este o mâncare simplă și rapidă, dar hrănitoare pentru trup și încântătoare ochiului obosit de atâta alb și gri.

Yellow bean pods and pea salad

Yellow bean pods and pea salad

Salată de mazăre și păstăi de fasole galbenă

300 gr mazăre congelată (sau proaspătă, în sezon)
300 gr păstăi de fasole (galbenă sau verde)
1 ardei roșu
2 cepe verzi
2 căței de usturoi
ulei de măsline
mărar
cimbru
salvie

  • Fierbeți mazărea și păstăile de fasole (atenție să nu le fierbeți prea mult, altfel se vor sfărăma).
  • Tăiați ardeiul roșu, ceapa verde și usturoiul și căliți-le în 2 linguri de ulei de măsline, nu mai mult de 2-3 minute, atât cât să-și elibereze aromele.
  • Amestecați cu mazărea și pastăile de fasole, cu mărarul tocat și cu mirodeniile.
  • Potriviți de sare, mai adăugați ulei de măsline dacă doriți și bucurați-vă de gustul simplu și hrănitor.

Yellow bean pods and pea salad

Red tulips

It was a full but lovely week which had its peak on Friday, the day that I felt wonderful thanks to beautiful people that made my birthday happier. One more year…allot of new and beautiful things.

Red tulips

Last year I wished and I received a camera, as a gift. I do not know what was in my mind when I expressed such a desire, since, until then, I had not even minimal contact with this domain. But I can say that, except my dear pig (a Guinea pig ) that I received as a gift, four years ago (and, unfortunately, passed away…), the camera is the best gift received until now. And not the camera itself but everything that brought into my life: all the new things that I`ve learned, those new people that impressed and inspired me throughout this process and especially, this camera showed me a great way to express my creative side that I knew it lies inside me, but which, until now, I did not know to develop.

Happy Birthday

I’m starting to feel happier and more and more confident doing this. I like it so much! I’m excited to receive always a simple and positive reaction to my effort.

Red tulips

I cannot wait to tell you all about how this process takes place, from a recipe idea to the final picture, but for now, I still keep looking for a little more confidence. So, while letting confidence grow as yeast dough, I present you a simple recipe that betrays my desire for a warm and colorful season,  rich in fruits and vegetables. This pea and yellow beans salad is flavored with garlic, because garlic is a pleasant “partner” for pea, the same way that fresh dill is for yellow pods. It is a quick and easy meal, nourishing for the body but also for our tired of white and gray eyes.

Yellow bean pods and pea salad

Yellow bean pods and pea salad

Yellow bean pods and pea salad

300 gr bean pods (frozen or fresh, yellow or green)

300 gr frozen peas (or fresh in season)

1 red pepper

2 green onions

2 cloves of garlic

olive oil

fresh dill

thyme

sage

  •   Boil peas and pods of beans (careful not to overcook them or it will shatter).
  •   Dice red pepper, green onion and garlic and fry them in 2 tablespoons of olive oil, no more than 2-3 minutes, just to release the flavor.
  •   Mix with peas and beans and add chopped dill and spices.
  •   Adjust salt, add more olive oil if you desire and enjoy the simple and healthy taste.

Yellow bean pods and pea salad

{ 7 comments… read them below or add one }

Andreea January 27, 2013

La multi ani, Monica! Si la cat mai multe fotografii frumoase. Ti le-am admirat pe toate si sunt superbe. Am citit ca folosesti un Canon 1100 si un obiectiv fix de 50. Eu am un Canon 1000D si acelasi obiectiv, dar pozele mele nici nu se apropie de claritatea alor tale :(. Ce lumina folosesti? Si care ar fi setarile standard cu care fotografiezi? Eu desi am un dslr de vreo 6 ani si pozez mancare de vreo 3, n-am reusit sa evoluez asa cum mi-as fi dorit, dar sunt hotarata sa perseverez :).

Reply

Monica Lazăr January 27, 2013

Multumesc, Andreea! :) Ai poze foarte frumoase pe blog. Am vazut ca ai si o lumina buna. Din ce vad, singura diferenta ar sta in postprocesare. Daca nu le trec prin photoshop pentru cele doar 3 dar foarte importante ajustari (levels, shadows si sharpness) raman putin sterse si ale mele. Aceste 3 ajustari schimba mult poza.
Referitor la setari, fotografiez in modul M (expunere manuala) si intotdeauna cu histograma pe ecran. Asta pentru ca m-a infuriat foodgawkerul la inceput cu supraexpunerea si am devorat informatiile legate de lightning. Histograma te ajuta sa vezi daca imaginea e supraexpusa (ai portiuni pur albe care si-au pierdut detaliile) sau subexpusa (imaginea e prea intunecata).
Folosesc trepied, 2 becuri (85 W si de 40 W), o blenda de difuzie si o placa alba/argintie pentru reflexie.
Daca as sti ca lumea e curioasa de informatiile astea, cu drag as face o postare pe tema asta. :)

Reply

Ana January 27, 2013

Monica, ce soricel a sterpelit toata mazarea aia frumos colorata in ultima poza? :-) Sa stii ca si eu eram curioasa ce folosesti pentru fotografii de-ti ies atat de sharp. Eu una fotografiez numai cu lumina naturala, dar asta imi reduce timpul de pozat la cateva ore de dimineata (cel putin acum, iarna), si mai stau si pe nord :-(. Cred ca va trebui sa ma orientez si eu pe lumina artificiala la un moment dat, ca sa mai castig niste timp. Cand ma hotarasc, o sa-ti cer sfatul!

Reply

Monica Lazăr January 27, 2013

Ana, pozele tale mi se par pur si simplu perfecte! Imi plac foarte mult ♥! Au o pelicula fina de lumina ce le face deosebite (nu stiu daca ma fac inteleasa, e un fade usor dar foarte frumos) pentru care as da sharpul imediat :).
Si eu am recurs la lumina artificiala din cauza faptului ca timpul meu liber nu corespunde cu orele cele mai potrivite pentru fotografiat pe lumina naturala. Insa recunosc ca imi place mult controlul pe care mi-l ofera. I’m a control freak :)

Reply

Diana January 27, 2013

Monica, draga, sa stii ca lumea e foarte interesata de chestiile astea de fotografie. Din pacate nu exista multe posturi in limba romana si cred ar fi foarte util pentru cei ce sunt la inceput de drum. Pozele tale sunt minunate. Si eu ma intrebam ce foloseti si uite ca nu sunt singura. ;) Pupici

Reply

Monica Lazăr January 28, 2013

Ai dreptate, Diana, nu prea sunt posturi pe tema asta in limba romana. M-am lovit si eu de asta anul trecut, nu pentru ca mi-ar fi greu sa le citesc in engleza, doar ca am stat si m-am intrebat de ce noi, romanii, avem tendinta asta de a tine totul pentru noi… :). Ma voi gandi serios cum sa structurez informatia pe care eu am asimilat-o timp de 1 an si voi scrie niste postari (intr-un fel imi e putin incomod, asta pentru ca imi e teama sa nu cad in aroganta, mai bine zis, sa para asa).

Reply

Andreea January 29, 2013

Monica, intr-adevar eu nu procesez nimic. In primul rand pentru ca mi-e lene si prefer sa gatesc decat sa pierd vremea la calculator :). In al doilea ran pentru ca nu prea ma pricep si nici nu am o mare dorinta sa invat… inca. Daca iti spun ca nici macar nu trag in raw pentru ca mi-e cam sila sa descarc pozele intr-un program anume.
Pe mine m-ar ajuta mult o postare “tehnica”, mai ales ca folosesti acelasi echipament ca al meu si ma intereseaza foarte mult cum pot optimiza fotografiile cu ce am deja. M-am gandit chiar sa trec pe Nikon pt ca mi se par prea neclare pozele mele. I know…it’s stupid :).
Deci daca vrei sa dezvalui secretele Canon-ului, eu o sa fiu numai ochi. Te asigur ca nu o sa te considere cineva aroganta. Ai fotografii foarte bune si sigur sunt persoane pe care le-ar ajuta informatiile . Eu abia astept! :)

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: